~ Smaragden huwelijk ~

Een smaragden huwelijk voor Ad & Gerda Raveling! 
Smaragd wordt al duizenden jaren gezien als symbool van blijvende liefde. Alle reden om hun trouwdag 21 september 2022 feestelijk te vieren. Niets vermoedend zaten ze met het hele gezin lekker in de achtertuin te genieten van koffie en gebak. Waarbij ik mocht aanbellen en ze mocht uitnodigen voor een rit. Ze hadden echter geen idee wat ik dan wel niet bij me had. Om het huis gelopen was de uitdrukking op hun gezicht bij het zien van de VW bus onbetaalbaar. Ad begon gelijk te vertellen dat hij voor zijn tuincentrum De Struukakkers er twee versleten had. Hij kocht zijn allereerste Volkswagen T1 pick-up voor 1500 gulden. Van alles heeft hij er mee beleefd en een keer in Duitsland hield hij ermee op, zo vertelde hij. Gelukkig bovenaan op berg, naar beneden laten rollen in de hoop dat hij weer zou aanslaan. En ja hoor, eenmaal beneden sloeg de motor weer aan en hij kon huiswaarts rijden. Veelal was zijn pick-up afgeladen met bomen, struiken, coniferen voor zijn tuincentrum. En ja, om dan volgeladen zonder rembekrachtiging tot stilstand te komen bracht hem wel eens in héle gevaarlijke situaties. Samen met hun twee kinderen stapten ze aan boord en begon de rit door straten en langs huizen waar herinneren lagen. Bij Brasserie Staverden een tussenstop om de dorst te lessen. 
Door naar Voorthuizen waar Ad was opgegroeid alwaar we ook nog getrakteerd werden op prachtige praalwagens van de bloemencorso Floralia die her en der in verschillende buurtschappen stonden ten toongesteld. Een extra cadeautje voor dit tuinders echtpaar🌸
Onderweg vertelde Gerda dat ze vroeger met zoon Adriaan op schoot voorin de bus had gezeten, hij hield zich met zijn handjes vast aan de greep van het dashboard.
Adriaan zat ook nu voorin in de bus, cirkeltje rond…
Bij Restaurant Peacocks eindigde de rit en werd deze feestelijke dag afgesloten met een diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven