~ Memory Lane ~

~ MEMORY LANE ~

Zou je een memory lane willen rijden als verrassing voor mijn man die 60 jaar wordt; vroeg Hennie me? Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst ff heb gegoogeld; een memory lane – een rit langs het verleden. Dat is origineel! Tuurlijk wil ik dat! Zaterdag 29 januari 2022 was het dan eindelijk zover, want Corona zette een streep door onze eerste afspraak. Martin wist van niks, hij stond buiten klaar in afwachting wie of wat hem op kwam halen. Hij hoorde al wel zo’n mooi pruttelend geluidje in de verte💨💨 Zijn gezicht toen het bussie de hoek om kwam rijden😳 Dat is goud waard! Als Volkswagen fan ging zijn hart sneller kloppen en “dit is gaaf!” ging bij Martin op repeat😉 Daar gingen we dan, een krat proviand mee voor onderweg, de route doorgenomen met Hennie en deze lag als spiekbriefje naast me op de bank. Maar Martin nam al gauw de regie over, navigatie uit en hij loodste me feilloos naar Nijkerk waar hij op vijf verschillende plekken had gewoond. Twee kleinkindjes reden het eerste stukje mee en de kinderen waren onze volgauto’s. Veel tegenwind en….zo bleek achteraf, door een onderweg losgeschoten luchtfilter had het bussie niet zo veel vermogen; een hele sliert auto’s achter ons aan op de Nijkerkerstraat was het gevolg🙈 Ook dat hoort bij de charme van rijden in een oldtimer😅 Bij ieder huis stopte we even, allemaal eruit. Er werden mooie herinneringen verteld door verschillende dierbaren van Martin. Een lach en soms een traan kwamen voorbij. Warme choco en een gebakje, vanuit de achterklep van het bussie. En zo op de hoek van de straat was het net een staande familie picknick. Weer terug richting Ermelo getuft, wind mee dus dat scheelde. Martin zat voorin, met z’n lange benen tegen het dashboard geklemd. Bij de rotonde bij Terra Nova zaten twee héle enthousiastelingen. Compleet met cabrio, twee stoeltjes, parasol, koeltas en een dikke winterjas. Cabrio vrienden van Martin die ook hem even op de memory lane wilden treffen. In Ermelo nog twee voormalige woonadressen bezocht, waar “oude” buurtjes Martin met de kruiwagen een cadeau brachten. 

Terug naar de thuisbasis waar Martin als klap op de vuurpijl even achter het stuur mocht plaatsnemen om zijn eigen straat in te rijden. En zo reed hij zijn eigen MEMORY LANE uit. Van harte gefeliciteerd Martin, met je 60-ste verjaardag! Een prachtige herinnering die je cadeau mocht krijgen. Een eer om deze memory lane met jou en je dierbaren te mogen rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven